Balett ruha

Balett ruha

Profi akarsz lenni már az első balett órádon? A kontyod mellett fordíts időt a jó minőségű, tartós balett ruha beszerzésére is, ugyanis a gyakorló cipő mellett számos más dologra is szükséged lesz.

Egyáltalán nem mindegy például, hogy milyen a dresszed. Roppant kényelmetlen tánc közben azt érezni, hogy feszengünk, ezért fordíts elegendő időt arra, hogy felmérd: a mozgásodnak, alkatodnak melyik balett ruha a legideálisabb.

Ha fázós vagy, talán érdemesebb egy rövid vagy hosszú ujjú dresszt beszerezni, már úgyis kitapasztaltad, hogy mennyire bírod a hideget. Van, aki simán elviseli magán másfél órán keresztül a hosszú ujjút, míg más tíz perc után már izzad. Ennek ismeretében válaszd ki a felső öltözéket is.

A balett óra első tíz perce vagy azt megelőző időszaka ugyanis a bemelegítésé, amit nem célszerű fedetlen testrészekkel végezni. A klasszikus balett rendkívüli erőfeszítéseket igényel a testtől, utóbbit ezért érdemes maximálisan felkészíteni a munkára. Kiváló eredményt érhetünk el, ha rétegekbe öltözünk.

Felülre balett kardigán, mondjuk az átlapolós fajta, esetleg kezes-lábas, ha nem akarjuk külön érezni a darabokat. Alulra kötött sort vagy melegen tartó nadrág, ha nem a hosszabb fazon mellett döntünk, akkor lábszárvédő vagy balett zokni. Nem is gondolnánk, milyen nagy szívességet teszünk ezzel az izmoknak, hiszen nem kell erőlködniük a hideg környezetben.

Az ideális hőmérsékleten az izmok pont úgy dolgoznak, ahogyan kell, ezáltal erőlködés nélkül tudunk elvégezni egy forgást vagy egy lépéskombinációt. A réteges balett ruha mindenkinek ideális, hiszen – bár a hőérzetünk eltérő – , az izmoknak ugyanolyan gondoskodásra van szükségük.