Balett harisnya

Balett harisnya

Úgy akarsz kinézni az első balett órádon, mint egy balerina? Akkor tetőtől talpig minőségi holmikat kell beszerezned. Ha a balett harisnyáról van szó, sokan hajlamosak megvenni a legolcsóbb darabot, holott egy profi harisnya hálás és tartós partner marad balett tanulmányaid során.

Korábban csupán fehér, fekete és rózsaszín színben lehetett kapni balett harisnyát, napjainkban azonban már mindenféle árnyalat elérhető, a gyártók fantáziája határtalan. Ne fogd vissza magad te se, bátran válogass köztük!

A harsány színeken túl persze nem árt az alapdarabokat beszerezni, különösen a klasszikus rózsaszínt, amely segít a tanárodnak, hogy pontosan lássa az izmaidat. A sötét balett harisnya persze ápol és eltakar, de nem is látszik, hogy éppen feszíted a lábad vagy alibizel.

Ha az iskolád előadásra készül, úgyis fehér vagy rózsaszín lesz a fellépő harisnya színe és persze lábfejes fazon, a klasszikus. Órán természetesen nem kötelező ez a típus, ha jobban szereted, hogy a lábfejed, lábszárad szabadon van, akkor húzzál capri fazont: szellős, viszont fedi a combokat, ami fontos.

Lehet hosszabb is, akkor pedig tetszés szerint váltogathatod a hosszúságot. A lényeg, hogy a derékrésznél húzd fel rendesen, ne lógjon sehol.