Balett dressz

Balett dressz

Csónaknyak, magas kivágás, aszimmetrikus vállmegoldás? Ha még nem tudod, ezek mit jelentenek, semmi gond. Miután megvetted az első balett dresszed az első balett órára, már rutinosan fogod nézni a kínálatot.

Ha csak egyfélét veszel, az alábbi kritériumokra figyelj. Olyan nyakkivágása legyen, ami megmutatja a kulcscsontot és a mellkas felső részét – például spagetti pántos vagy csónaknyakú balett dressz.

Legyen a hátsó kivágás is alacsony, legalább a melltartó vonaláig. Az alsó kivágásnál érdemes a klasszikus fazont választani, az első időszakban mellőzd a sortot. Ügyelj a méretre, ne legyen ráncos a fenékrésznél! A próba során mozogj benne sokat: pliézz, hajolj előre, érintsd meg a lábujjad, végezz egy-két developpét.

A jó dresszel a tanárod munkáját, ezáltal pedig a saját fejlődésed segíted elő. A mesternek ugyanis tökéletesen látnia kell az izommunkát a karnál, a hátnál, a csípőnél, központnál vagy épp a lábnál.

Ha feleslegesen eltakarod bármelyik részt, lehet, hogy rosszul rögzül egy mozgás, akkor pedig borul a tartásod, nem lesz mire alapozni egy komplexebb lépést. Ha jól lát a tanár, tökéletesen tud korrigálni, te pedig gyorsabban haladhatsz a tanulmányaiddal.

Ha bizonytalan vagy a balett dressz fazonban, kérj segítséget nyugodtan. Mindenkinek más az alkata, de a mai választék mindenkinek ideális fazonokat kínál.