CAPEZIO - Balettcipő, spicc cipő, tánccipő, balett ruha és balett szoknya

Spicc cipő

 

 

Spicc cipőben táncolni nagyon elegáns és kecses, de komoly és pontos izommunkát igényel, ezért nem mindegy, hogy milyen spicc cipőben balettozunk. Elengedhetetlen a pontos méret, mert ahány láb, annyiféle modell van a piacon.

Nincs külön bal és jobb spicc cipő, viselés során úgyis ki fog alakulni. Vásárláskor viseljünk balett harisnyát. Érdemes többfélét felpróbálni, mert mindegyik gyártónak saját mérezetése van.

A spicc cipő zokniként simuljon a lábra nyugalmi helyzetben. Az alábbi tényezőkre kell figyelni a próba során.

A két legfontosabb rész: a box és a törzs. Akár laposan, akár spiccen állunk, nem ráncolódhat a spicc cipő box része. A ránc azt jelenti, hogy vagy a cipő vagy a box túl szűk. Ha befér az ujjunk a box széle és a lábfej közé, akkor a spicc cipő biztos, hogy túl széles.

A szélesség mellett a hosszt is ellenőrizni kell: álljunk spiccre egyik lábon, a másik talpon. A spicc cipő sarka lazán kell, hogy álljon a sarkunkon. Ha túl sok anyagot tudunk összecsípni az ujjainkkal, akkor túl hosszú a cipő.

Ha megvan az ideális pár, akkor a törzs előre-hátra hajtásával be kell törni a spicc cipőt a megfelelő használathoz. Két kézzel puhítsuk a box részt is, hogy kényelmesebb legyen a lábnak.

Óvjuk a spicc cipő állagát is: száraz helyen szellőztessük használat után. A kényes szatén külsőt pedig langyos, szappanos kendővel tisztítsuk. 

<<< vissza Capezio Tánckellék Budapest főoldal

.

 

 

 

Capezio: Studio Pointe Shoe spicc cipő

részletes információ>>

.


 .

Capezio: Bella spicc cipő

részletes információ>>

.