Spicc cipő

 

 

Spicc cipőben táncolni nagyon elegáns és kecses, de komoly és pontos izommunkát igényel, ezért nem mindegy, hogy milyen spicc cipőben balettozunk. Elengedhetetlen a pontos méret, mert ahány láb, annyiféle modell van a piacon.

Nincs külön bal és jobb spicc cipő, viselés során úgyis ki fog alakulni. Vásárláskor viseljünk balett harisnyát. Érdemes többfélét felpróbálni, mert mindegyik gyártónak saját mérezetése van.

A spicc cipő zokniként simuljon a lábra nyugalmi helyzetben. Az alábbi tényezőkre kell figyelni a próba során.

A két legfontosabb rész: a box és a törzs. Akár laposan, akár spiccen állunk, nem ráncolódhat a spicc cipő box része. A ránc azt jelenti, hogy vagy a cipő vagy a box túl szűk. Ha befér az ujjunk a box széle és a lábfej közé, akkor a spicc cipő biztos, hogy túl széles.

A szélesség mellett a hosszt is ellenőrizni kell: álljunk spiccre egyik lábon, a másik talpon. A spicc cipő sarka lazán kell, hogy álljon a sarkunkon. Ha túl sok anyagot tudunk összecsípni az ujjainkkal, akkor túl hosszú a cipő.

Ha megvan az ideális pár, akkor a törzs előre-hátra hajtásával be kell törni a spicc cipőt a megfelelő használathoz. Két kézzel puhítsuk a box részt is, hogy kényelmesebb legyen a lábnak.

Óvjuk a spicc cipő állagát is: száraz helyen szellőztessük használat után. A kényes szatén külsőt pedig langyos, szappanos kendővel tisztítsuk. 

<<< vissza Capezio Tánckellék Budapest főoldal

.

 

 

 

Capezio: Studio Pointe Shoe spicc cipő

részletes információ>>

.


 .

Capezio: Bella spicc cipő

részletes információ>>

.