Balettcipő

 

Bizonytalan vagy, melyik balettcipő lenne számodra a legideálisabb? Érdemes konzultálnod a tanároddal, aki könnyedén eligazít a különböző fazonok, színek és anyagok között. Inkább kérdezz, mintsem hogy olyan balettcipőben táncolj, ami csak kényelmetlenséget okoz számodra.

Persze dönthetsz külcsín alapján is, de elsősorban a lábad típusára érdemes koncentrálni, hogy minden szempontból ideális gyakorlóban állhass a rúdhoz.

Tetszik a szatén topánka? Érthető, de mielőtt fellépésre vásárolnál, törekedj a profi gyakorló beszerzésére, amelyet vászonból és bőrből készítenek a gyártók.

Mindkettő mellett komoly érvek sorakoznak: tartósság szempontból a bőr szinte elnyűhetetlen, a vásznat viszont pofonegyszerű tisztítani. Míg a bőrrel kicsit el kell bíbelődni egy lavórban, addig a vászon fél óra alatt kicserélődik a mosógépben.

Ez az árukon is érződik, hiszen a vászon – gyártótól függően – lényegesen olcsóbb lehet. Többféle színben kapható, mint a bőr, ha viszont inkább fapadlón táncolunk, hatékonyabb lehet, ha egy bőr balettcipőbe ruházunk be.

Ami a színeket illeti: a balett-teremben se keltsük az összevisszaság érzetét, próbáljuk a lábbelit harmonizálni a dressz vagy a harisnya színével. Ha két párat veszünk, még jobban is járunk, hiszen tudjuk váltani, és a dressz-harisnya területén is több választásra nyílik alkalmunk.

Ha nagyon poros a terem, hagyjuk a világos színeket, mert a koszos balettcipő nem túl épületes látvány. De ha gyakran mossuk, és a ragyogóbb színeket kedveljük, vegyünk kapásból két pár fehéret vagy egy rózsaszínt és egy fehéret!

<<< vissza Capezio Tánckellék Budapest főoldal

.

 

 

Capezio: Canvas Juliet balettcipő

részletes információ>>

.


.

Capezio: Pro Canvas Ballet balettcipő

részletes információ>>

.