Balett dressz

 

Csónaknyak, magas kivágás, aszimmetrikus vállmegoldás? Ha még nem tudod, ezek mit jelentenek, semmi gond. Miután megvetted az első balett dresszed az első balett órára, már rutinosan fogod nézni a kínálatot.

Ha csak egyfélét veszel, az alábbi kritériumokra figyelj. Olyan nyakkivágása legyen, ami megmutatja a kulcscsontot és a mellkas felső részét – például spagetti pántos vagy csónaknyakú balett dressz.

Legyen a hátsó kivágás is alacsony, legalább a melltartó vonaláig. Az alsó kivágásnál érdemes a klasszikus fazont választani, az első időszakban mellőzd a sortot. Ügyelj a méretre, ne legyen ráncos a fenékrésznél! A próba során mozogj benne sokat: pliézz, hajolj előre, érintsd meg a lábujjad, végezz egy-két developpét.

A jó dresszel a tanárod munkáját, ezáltal pedig a saját fejlődésed segíted elő. A mesternek ugyanis tökéletesen látnia kell az izommunkát a karnál, a hátnál, a csípőnél, központnál vagy épp a lábnál.

Ha feleslegesen eltakarod bármelyik részt, lehet, hogy rosszul rögzül egy mozgás, akkor pedig borul a tartásod, nem lesz mire alapozni egy komplexebb lépést. Ha jól lát a tanár, tökéletesen tud korrigálni, te pedig gyorsabban haladhatsz a tanulmányaiddal.

Ha bizonytalan vagy a balett dressz fazonban, kérj segítséget nyugodtan. Mindenkinek más az alkata, de a mai választék mindenkinek ideális fazonokat kínál. 

 

<<< vissza Capezio Tánckellék Budapest főoldal

.